GUI چیست؟ / چگونه کار می‌کند؟✨🖼💻

رابط کاربری گرافیکی یا GUI چیست؟

در دنیای طراحی تجربه کاربری ، مفاهیمی وجود دارند که پایه و اساس همه چیزهایی را که بعد از آن یاد می گیرید تشکیل می دهند. رابط کاربری گرافیکی یا به اختصار GUI یکی از این مفاهیم است.

اکثر دستگاه‌ها و برنامه‌های مدرن از یک رابط کاربری گرافیکی در ساخت‌های خود بهره می‌برند – آنها برای دهه‌ها جزء اصلی بوده‌اند و احتمالاً به این زودی‌ها تغییر نخواهد کرد. بنابراین، قبل از غواصی عمیق‌تر در UX، قطعاً ارزش درک رابط‌های کاربری گرافیکی را دارد.

GUI چیست؟

رابط کاربری گرافیکی (GUI)یک رابط دیجیتالی است که در آن کاربر با اجزای گرافیکی مانند آیکون ها، دکمه ها و منوها تعامل دارد.

در یک رابط کاربری گرافیکی، تصاویری که در رابط کاربری نمایش داده می شوند، اطلاعات مربوط به کاربر و همچنین اقداماتی را که آنها می توانند انجام دهند، منتقل می کنند.

امروزه تصور رایانه های بدون رابط کاربری گرافیکی دشوار است. اما، زمانی بود که ما حتی نشانگر ماوس نداشتیم. بیایید ببینیم که رابط کاربری گرافیکی چگونه به وجود آمد.

تاریخچه مختصر GUI چیست؟

قبل از رابط های کاربر گرافیکی، کاربران با استفاده از رابط های کاربر کاراکتر یا CUI با رایانه ها تعامل داشتند. در یک CUI، کاربران دستورات متنی را روی صفحه کلید خود تایپ می کنند تا اقداماتی را روی دستگاه انجام دهند.

در حالی که برای برنامه نویسان مفید بود، CUI ها فقط برای متخصصان فناوری اطلاعات و کاربران پیشرفته واقعا در دسترس بودند.

این رابط برای تازه کارها گیج کننده بود، و همچنین ناکارآمد بود، زیرا دستورات باید هر بار به درستی حفظ و تایپ می شدند – نه چیزی که برای یک بازار انبوه جذاب باشد.

سپس در سال 1981 زیراکس اولین رابط کاربری گرافیکی را در یک محصول مصرفی به نام زیراکس استار منتشر کرد.

این با رابط های امروزی بسیار متفاوت است، اما نشان دهنده تغییری از رابط های مبتنی بر متن قبل است. تصاویر، دکمه‌ها و رنگ‌هایی را به نمایش می‌گذاشت که کاربران عادی آن را تشخیص می‌دادند.

چند سال بعد، اپل اولین سیستم عامل رابط کاربری گرافیکی خود، مکینتاش را در سال 1984 منتشر کرد. مایکروسافت اولین رابط کاربری گرافیکی خود را در سال بعد در ویندوز 1.0 معرفی کرد.

GUI چیست؟ و چگونه کار میکند؟

در یک رابط کاربری گرافیکی، عناصر بصری اقداماتی را که کاربران می توانند انجام دهند، اشیایی که کاربران می توانند دستکاری کنند و سایر اطلاعات مربوط به کاربر را نشان می دهند. برخی از عناصر بصری رایج عبارتند از:

  • نشانگر ماوس که عناصر دیگر را حرکت داده و دستکاری می کند
  • دکمه‌ها، که کاربران می‌توانند روی آن‌ها کلیک کرده یا برای شروع یک عمل ضربه بزنند
  • نوار ابزار و نوارها، اساساً گروهی از دکمه ها
  • آیکون ها، تصاویر کوچکی که اطلاعات یا اجزای تعاملی را نشان می دهند
  • منوها، لیستی از موارد قابل کلیک
  • نوارهای پیمایش، برای اسکرول کردن صفحه به پایین

انتزاع در GUI چیست؟

هدف نهایی GUI چیست؟ این است که با جدا کردن ما از جزئیات فنی و ارائه یک رابط کاربری ساده‌شده به کاربر، به انسان اجازه می‌دهد با کد زیرین دستگاه تعامل داشته باشد. این فرآیند انتزاع نامیده می شود و یک مفهوم کلیدی در طراحی و ساخت رابط ها است.

برای درک بهتر انتزاع، می‌توانیم آن را به رانندگی با ماشین تشبیه کنیم. برای رانندگی با ماشین خود، نیازی به دانستن جزئیات خاصی از نحوه عملکرد موتور و ستون فرمان خودرویتان ندارید – این یک کلاس رانندگی طولانی خواهد بود.

در عوض، این مفاهیم پیشرفته در پشت رابط کاربری خودرو انتزاعی شده اند: پدال ها و فرمان. تنها چیزی که یک راننده باید بداند این است که با فشار دادن پدال گاز، خودرو به جلو حرکت می کند و چرخاندن فرمان باعث می شود ماشین به چپ و راست حرکت کند.

همین امر برای رابط‌های کاربری گرافیکی نیز صدق می‌کند: نمادهای پوشه، پوشه‌های واقعی روی صفحه نمایش شما نیستند، و هنگامی که فایلی را به داخل سطل زباله خود می‌کشید، واضح است که چیزی را در سطل زباله واقعی قرار نمی‌دهید. اینها صرفاً انتزاعی از کد نرم افزار زیربنایی هستند.

و، پیچش طرح، انتزاع حتی عمیق‌تر از آن است: کد نرم‌افزار انتزاعی از زبان اسمبلی کامپیوتر و کد ماشین است که خود انتزاعی از سخت‌افزار کامپیوتر است.

نکته کلیدی در اینجا این است که این لایه‌های انتزاعی تقریباً به هر کسی اجازه می‌دهد از رایانه‌هایی که در زیر سرپوش بسیار پیچیده هستند، در زندگی روزمره خود استفاده کند.

نمونه های GUI چیست؟

لازم نیست به دنبال نمونه هایی از رابط های گرافیکی کاربر باشید – شما در حال حاضر از یکی استفاده می کنید.

 اکثر وب سایت ها، برنامه های وب، برنامه های نرم افزاری (مانند مایکروسافت ورد و اپل موزیک)، مرورگرهای وب (مانند کروم و اینترنت اکسپلورر)، و سیستم عامل ها مانند ویندوز، macOS، iOS و Android  دارای رابط کاربری گرافیکی هستند.

مزایای GUI چیست؟

امروزه هر محصولی با صفحه نمایش دارای رابط کاربری گرافیکی است.

دلیل دارا بودن GUI چیست؟

کاربر پسند بودن : رابط‌های کاربری گرافیکی برای بسیاری از ما نسبت به رابط‌های مبتنی بر متن بصری‌تر هستند، به اندازه‌ای که حتی کسانی که دانش بسیار محدودی از رایانه دارند، می‌توانند بدون یادگیری زبان برنامه‌نویسی یا دستورات رایانه از آنها استفاده کنند.

کارایی :  کارایی GUI چیست؟رابط‌های کاربری گرافیکی به کاربران اجازه می‌دهند وظایف را سریع‌تر و آسان‌تر انجام دهند. وظیفه ای که چندین دستور تایپ شده در یک CUI را می گیرد، تنها با چند کلیک ماوس در یک رابط کاربری گرافیکی قابل دستیابی است.

وضوح : رابط‌های کاربری گرافیکی مشخص می‌کنند که هر عنصر بصری چه کاری انجام می‌دهد و بازخورد بصری را برای نشان دادن موفقیت یا عدم موفقیت کاربران در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

زیبایی شناسی : رابط کاربری گرافیکی نسبت به متن ساده برای ما از نظر بصری جذاب تر و جذاب تر است و توسعه دهندگان کنترل بسیار بیشتری بر سفارشی سازی بصری خود برای ایجاد یک تجربه کاربری دلپذیر دارند.

دسترس‌پذیری : در بسیاری از موارد، رابط‌های کاربری گرافیکی برای کاربران دارای ناتوانی، نقص و محدودیت در دسترس‌تر هستند.

معایب GUI چیست؟

رابط های کاربری گرافیکی در محاسبات شخصی همه جا حاضر هستند، اما جهانی نیستند. برخی از کاربران رابط های مبتنی بر متن را ترجیح می دهند، مانند اجرای اقدامات از طریق خط فرمان .

برخی از اشکالات جزئی رابط کاربری گرافیکی در مقایسه با سایر رابط ها وجود دارد:

اشکالات جزئی GUI چیست؟

سرعت : رابط‌های کاربری گرافیکی کندتر هستند و نسبت به رابط‌های مبتنی بر متن به قدرت بیشتری نیاز دارند.

استفاده از حافظه : رابط‌های کاربری گرافیکی به حافظه رایانه بیشتری نسبت به رابط‌های مبتنی بر متن نیاز دارند.

عدم انعطاف پذیری : معمولاً کاربر باید در محدوده محدودیت های یک رابط کاربری گرافیکی کار کند و نمی تواند عملکرد آن را تغییر دهد. با رابط های مبتنی بر متن، نصب بسته ها با دستورات سفارشی قدرتمند آسان است.

ناکارآمدی: بله، کارایی مزیت اصلی رابط‌های کاربری گرافیکی برای بیشتر افراد است. اما، بسیاری از کاربران آگاه به فناوری، اجرای دستورات در CUI را کارآمدتر می دانند. به علاوه، دستورات CUI را می توان خودکار کرد.

ساخت: رابط های کاربری گرافیکی باید توسط یک تیم طراحی و توسعه ساخته شوند که زمان و منابع بیشتری را می طلبد.

رابط کاربری گرافیکی: چگونه (بیشتر) جهان از رایانه استفاده می کنند

رابط های کاربری گرافیکی امروزه به قدری گسترده شده اند که ما آنها را بدیهی می دانیم. با این حال، زمانی قبل از رابط کاربری گرافیکی وجود داشت که افراد بسیار کمتری از رایانه استفاده می کردند. ظهور رابط کاربری گرافیکی نشانگر تغییری از یک سرگرمی خاص توسط متخصصان فناوری به انقلاب جدید فناوری است که در 30 سال گذشته شاهد آن بوده ایم.

به همین دلیل مهم است که یک قدم به عقب برداریم و قدردانی کنیم که چقدر برای قابل استفاده کردن رایانه ها انجام شده است.

 

برای سفارش طراحی گرافیکی با همکاران ما در شرکت دیزاین موج در تماس باشید.

جستجو مطالب
جستجو کردن
جدیدترین مطالب
عضویت در خبرنامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

آدرس:

رسالت، خیابان هنگام، دانشگاه علم و صنعت

شماره تماس:

09362096232

پست الکترونیک:

info@designmoj.com

ثبت نام یا ورود
همین الان، اطلاعات خود رو وارد کنید و وارد سایت شوید