بدافزار چیست؟

بدافزار چیست؟
نرم افزار مخرب، بدافزار نرم افزاری است که برای دستیابی به اهداف مخرب در رایانه آلوده طراحی شده است.
در اصل، مانند هر نوع نرم افزار دیگری است، زیرا از ترکیب کد سفارشی و منابع ارائه شده توسط سیستم برای دستیابی به اهداف خود استفاده می کند.
اهداف یک نمونه بدافزار خاص نحوه عملکرد آن را مشخص می کند.
به عنوان مثال، بدافزار طراحی شده برای ارائه تبلیغات ناخواسته به کاربران بسیار متفاوت از باج افزار است که فایل ها را در سیستم های آلوده رمزگذاری می کند.
هدف بدافزار چیست؟
هدف بدافزار چیست؟ نفوذ به یک ماشین به دلایل مختلف است. از سرقت جزئیات مالی گرفته تا اطلاعات حساس شرکتی یا شخصی، بدافزار بهتر است اجتناب شود، زیرا حتی اگر در حال حاضر هیچ هدف مخربی نداشته باشد، ممکن است در مقطعی در آینده چنین هدفی داشته باشد.
با رشد استفاده آنلاین در دهه گذشته، تعداد و انواع بدافزارهایی که در حال حاضر در طبیعت پرسه می زنند نیز به سرعت افزایش یافته است. این احتمال وجود دارد که یک نوع بدافزار از قبل در دستگاه هر کسی که این مقاله را میخواند وجود داشته باشد.
البته، همه بدافزارها مانند سایر بدافزارها تهاجمی یا مزاحم نیستند، اگرچه به طور کلی داشتن یک راه حل امن ضد بدافزار برای محافظت از یک رایانه یا شبکه رایانه ای عمل خوبی است.

انواع بدافزار چیست؟
بدافزارها را می توان برای دستیابی به اهداف مختلف به طرق مختلف طراحی کرد.
برخی از رایج ترین انواع بدافزار چیست؟
عبارتند از:
: Adware بدافزاری است که برای ارائه تبلیغات ناخواسته به کاربران طراحی شده است. از آنجایی که تبلیغکنندگان اغلب برای هر بازدید یا کلیک بر روی تبلیغات خود هزینه پرداخت میکنند، ارائه این محتوا به کاربران به آنها امکان میدهد از حملات خود درآمد کسب کنند.
بدافزار باتنت: باتنتها مجموعهای از رایانههای آلوده هستند که برای انجام انکار سرویس توزیع شده،پر کردن رمز عبور و سایر حملات خودکار استفاده میشوند. بدافزار Botnet برای آلوده کردن رایانه و وادار کردن آن به انجام دستورات مهاجم طراحی شده است.
بدافزار : Cryptomining برخی از ارزهای رمزنگاری شده به ماینرها برای انجام عملیات محاسباتی پرهزینه به عنوان بخشی از الگوریتمهای اجماع خود پول میدهند.
بدافزار Cryptomining از رایانههای آلوده برای انجام این محاسبات به نفع مهاجم استفاده میکند و درآمد اضافی و کنترل روی بلاکچین را برای آنها فراهم میکند.
بدافزار بدون فایل: برخی از راه حل های امنیت سایبری برای شناسایی فایل های مخرب ذخیره شده در رایانه طراحی شده اند.
بدافزار بدون فایل به گونه ای طراحی شده است که با اجرای تنها در حافظه و بدون نوشتن هیچ گونه داده ای در سیستم فایل، از این دفاع های متمرکز بر فایل فرار کند.
Infostealers :برای جمع آوری و استخراج اطلاعات حساس از رایانه آلوده طراحی شده است. این شامل همه چیز از رمز عبور حساب تا پایگاه داده بزرگ حاوی اطلاعات حساس است.
بدافزار موبایل : استفاده از دستگاه های تلفن همراه به دلیل افزایش کار از راه دور و سیاست های دستگاه شما (BYOD) به طور چشمگیری افزایش یافته است. بدافزار موبایل برای هدف قرار دادن گوشی های هوشمند، تبلت ها و سایر دستگاه های تلفن همراه طراحی شده است.
باجافزار : باجافزار فایلهای ذخیرهشده در یک رایانه آلوده را رمزگذاری میکند و آنها را برای صاحبان آنها غیرقابل دسترس میکند. سپس مهاجم در ازای دریافت کلید مخفی که می تواند برای بازگرداندن دسترسی به این فایل ها استفاده شود، درخواست پرداخت باج می کند.
روت کیت ها: روت کیت ها برای پنهان کردن وجود بدافزار در یک سیستم طراحی شده اند. این می تواند شامل پنهان کردن فایل ها، اتصالات شبکه، فرآیندهای در حال اجرا و سایر علائم عفونت باشد.
تروجان ها: بدافزار تروجان طوری طراحی شده است که چیزی مشروع و مطلوب به نظر برسد. برای مثال، نسخه «رایگان» نرم افزار پولی ممکن است در واقع بدافزار باشد.
ویروس ها: ویروس های بدافزار چیست؟ ویروس ها بدافزاری هستند که برای آلوده کردن سایر برنامه های رایانه طراحی شده اند. با انجام این کار، شناسایی و حذف خود از یک سیستم را دشوارتر می کنند.
برف پاک کن : بدافزار پاک کن فایل های مهم یا با ارزش را در رایانه رمزگذاری یا حذف می کند. با این کار باعث آسیب رساندن به هدف و اختلال در عملیات آن می شوند.
کرمها: کرمهای بدافزار چیست؟ کرم ها بد افزاری هستند که میتوانند خود را به سیستمهای جدید بدون تعامل انسانی گسترش دهند. این را می توان با سوء استفاده از آسیب پذیری ها، ارسال ایمیل های مخرب و ابزارهای مشابه انجام داد.

راه فهمیدن آلوده شدن کامپیوتر به بدافزار چیست؟
نشانههای مختلفی وجود دارد که نشان میدهد رایانه به هر نوع بدافزار آلوده شده است.
نشانه های عفونت بدافزار چیست؟
اگر عفونت اتفاق می افتاد، اغلب دستگاه کندتر از حد معمول کار می کرد.
به خصوص برای آلودگی به ابزارهای تبلیغاتی مزاحم، بسیاری از پاپآپها ظاهر میشوند و نه تنها عملکرد دستگاه، بلکه تجربه کاربر را نیز مختل میکنند.
معمولاً در صورت وجود بدافزار، یک دستگاه از کار می افتد. البته این برای کاربر مضر است و در چنین مواردی ممکن است نیاز به تعویض دستگاه به طور کلی در صورتی که بدافزار قادر به ریشه کنی نباشد، خواهد بود.
حجم بالاتری از فعالیت شبکه، حتی زمانی که کاربر اصلاً به اینترنت متصل نیست، یا هر گونه اتصال آنلاین دیگر به سرورها برای دانلود یا آپلود هر گونه داده وجود دارد. در چنین مواردی، باید بررسی های مختلفی انجام شود تا آلودگی بدافزار یا هر دلیل دیگری برای بی نظمی رد شود.
یکی دیگر از راههای اجتماعیتر برای اطلاع از آلوده شدن رایانه کاربر، شنیدن پیامهای ناخواسته یا مشکوک از طرف کاربر است که شک دارند واقعاً توسط آنها ارسال شده باشد.
به طور خلاصه، هر گونه بی نظمی که مشاهده می شود، از موارد ناخواسته دسکتاپ گرفته تا کاهش سرعت دستگاه، تا پیام های خطای غیرمعمول، همه می توانند نشان دهند که چیزی اشتباه است و نیاز به بررسی دارد.
البته بدافزارهایی نیز وجود دارند که به صورت بی صدا در پس زمینه اجرا می شوند تا از شناسایی و حذف آنها جلوگیری شود.
بهترین راه برای محافظت در برابر بدافزار چیست؟
بهترین راه برای محافظت در برابر بدافزار این است که در وهله اول از دسترسی و اجرای آن به سیستم های یک سازمان جلوگیری کنید.
در بسیاری از موارد، مانند باجافزار، بدافزار به محض شروع اجرا شروع به آسیب رساندن به سازمان میکند.
بدافزارها می توانند به روش های مختلفی به سیستم های یک شرکت دسترسی پیدا کنند.
برخی از راه حل ها برای جلوگیری از بدافزار چیست؟
عبارتند از:
امنیت مرورگر: بدافزار می تواند توسط وب سایت های مخرب یا آلوده ارائه شود. طبق چک پوینت، جهان هر روز با بیش از 100000 وب سایت مخرب مواجه می شود. گزارش امنیت سایبری 2021 راه حل های مرور ایمن به شناسایی و مسدود کردن محتوای مخرب قبل از اجرای آن در رایانه کاربر کمک می کند.
امنیت ابری : شرکت ها به طور فزاینده ای داده ها و برنامه های کاربردی را به زیرساخت های مبتنی بر ابر منتقل می کنند. حفاظت از این حجم کاری ابری نیازمند راه حل های امنیتی متمرکز بر ابر است.
اسکن ایمیل: ایمیل های فیشینگ یک مکانیسم رایج تحویل بدافزار به شکل پیوست یا لینک های مخرب هستند. اسکن امنیتی ایمیل می تواند ایمیل های مخرب را قبل از رسیدن به صندوق ورودی گیرنده شناسایی و مسدود کند.
امنیت نقطه پایانی : بدافزار برای دسترسی و اجرا در نقاط پایانی طراحی شده است. راهحلهای امنیتی Endpoint میتوانند به شناسایی، پیشگیری و اصلاح حملات بدافزار کمک کنند.
امنیت موبایل : با رایجتر شدن سیاستهای کار از راه دور و BYOD، دستگاههای تلفن همراه به هدف رایجتری از حملات سایبری تبدیل شدهاند.