طراحی گرافیک چیست

diseno-grafico

میتوانیم بگوییم طراحی گرافیک ، به معنای هنر ارتباط بصری از طریق عکس های متنی ، کار های هنری و نماد ها که این کار توسط طراح گرافیک انجام میشود . در واقع ، طراحی گرافیک زمانی به وجود آمد که از آن سخن گفته شد و طراحان گرافیک توانایی ها و استعداد های خود را به اشتراک گذاشتند ؛ این بدین معناست که طراحی گرافیک ، از زمان های خیلی دور نیز وجود داشته ؛ اما امروزه مورد توجه قرار گرفته و به اوج شکوفایی خود رسیده است .

طراحی گرافیک چیست ؟

طراحی گرافیک (Graphic Design) ، یعنی روندی که موجب میشود تا محتوای تولید شده ، ظاهر بهتری داشته باشد و بهتر دیده شود .

به زبانی دیگر ، طراحی گرافیک باعث میشود که کاربر بتواند با محتوای تولید شده ، ارتباط برقرار کند . اگر بخواهیم راجب به گرافیک و دنیای گرافیک صحبت کنیم ، اگر گرافیک و دنیای گرافیک وجود نداشت ، هیچ چیزی رنگ و طرح نداشت و به قولی انگار دچار کوررنگی بودیم .

اصطلاح طراحی گرافیک اولین بار توسط ویلیام ادیسون دیگینز و در سال 1922 بکار گرفته شد و بعد از جنگ جهانی دوم مرسوم شد و رواج یافت .

گرافیک ، ارتباط مستقیمی با سلیقه بومی و دوره زمانی دارد و برای طراحان گرافیکی که در هر دوره زندگی میکردند ، بسیار مهم بود . همین امر باعث شد که هر کشور در زمینه طراحی گرافیک خاصی شهرت پیدا کند ؛ برای مثال ، ایران . ایرانی ها در زمینه نقش و نگار اسلیمی و فرش بسیار معروف و زبان زد جهان هستند ؛ یا در زمینه طراحی ماشین که معروف ترین و بعترین کشور ها آلمان و ایتالیا هستند ؛ ایتالیا و انگلیس هم در زمینه مد و لباس معروف و از بقیه کشور ها پیشتاز هستند .

هنر گرافیک و طراحی گرافیک ، به ژنتیک نیز مربوط میشود ؛ برای مثال ، طبع هندو ها به رنگ های تند است در صورتی که در محدوده خاور میانه و اروپا تمایل به رنگ های مایل دارند .

طراح گرافیک کیست ؟

طراح گرافیک یا گرافیست ، کسی است که برای انتقال پیام از طریق چاپ و سایر رسانه ها ، دیجیتال و المان های بصری مثل تصاویر و متن را ایجاد میکند . گرافیست ها میتوانند طرح هایی برای مجلات و روزنامه ها ، بسته بندی ها ، وبسایت ها ، نمایش های تبلیغاتی ، بازی های ویدیویی و موارد دیگر ایجاد و طراحی کنند .

وظایف یک طراح گرافیک چیست ؟

یک طراح گرافیک ، به طور کلی باید مهارت و توانایی برای انجام کار های زیر داشته باشد :

  • دامنه یک پروژه را با ملاقات با مشتری یا مدیر یک شرکت ، تعیین کند .
  • مفاهیم طرح احتمالی را به همکاران یا مشتری ارائه دهد .
  • از ابزار ها و نرم افزار های دیجیتال مانند تصویر گری ، ویرایش عکس و موارد دیگر برای ایجاد طرح  استفاده کند .
  • المان های بصری مانند نماد (Logo) و تصاویر مختلف ایجاد کند .
  • برای طرح هایی که طراحی میکند ، تعین کند که از چه رنگ ها ، تصاویر و فونت هایی استفاده شود .
  • بازخورد و پیشنهاداتی که از طرف مشتری ارائه میشود را در پروژه اعمال کند .
  • فایل های دیجیتال را برای تولید آماده کند .

مهارت ها و شایستگی های طراح گرافیک

علاوه بر مهارت هایی که در بالا گفته شد ، به مهارت ها و شاخص ها و شایستگی هایی که در ادامه به شما معرفی میشود ، نیاز دارید .

این خصوصیات کسی است که با تجربه شخصی بدست آورده است .

  • خلاقیت و توانایی هنری : طراحان گرافیک باید بتوانند تصاویری منحصر به فرد و خاص ایجاد کنند و به وجود بیاورند که گویای کامل ایده ها و مفاهیم باشد .
  • مهارت های گوش دادن : این مهارت برای درک مطلب و نیاز های مشتری بسیار مهم است .
  • ارتباط کلامی : یک گرافیست ماهر باید بتواند ایده های خود را به صورت روشن و واضح ارائه و توضیح دهد و بیان کند .
  • راحتی و ماهر به تکنولوژی : این نوع کار اغلب به استفاده از انواع مختلف ابزار ها و نرم افزار دیجیتال بستگی دارد .
  • مهارت مدیریت زمانی و اولویت بندی : مهلت های محدود و پروژه های همزمان که بیشتر اوقات با این کار همراه هستند ، نیاز شدید و جدی به توانایی اولویت بندی کارها و مدیریت زمان دارد .

طراحی گرافیک چه اهمیتی دارد ؟

بعد از ورود کامپبوتر و ورود آن به زندگی بشر ، تقریبا همه حوزه ها دچار تغییر اساسی شدند ؛ حوضه گرافیک نیز از این قضیه مستثنا نیست . امروزه آغازو پیشرفت عصر طراحی گرافیک را با تولد کامپیوتر موازی میدانند . هر چقدر دنیای تکنولوژِی و فناوری پیشرفته شد وتوسعه پیدا کرد ، کار های گرافیکی با ظرافت و دقت بسیار بیشتری انجام و منتشر میشوند . با افزایش دسترسی مردم جامعه به چنین فناور هایی ، زمینه آشنایی آن ها با دنیای گرافیک و طراحی خیلی بیشتر از قبل ممکن تر و آسان تر شده است و علاقه مندانه به ین حوضه بسیار بیشتر شدند .

گرافیک به دلیل تحریک احساسات افراد مختلف و انتقال پیام های متنوع و مختلف به شیوه های مختلف و خلاقانه یکی از بخش های مهم و جدا نشدنی تبلیغات و بازاریابی محسوب میشود . گرافیک کاربرد های بسیار متنوع و مختلفی دارد . تعدادی از مواردی که گرافیک در آن کاربرد دارد عبارت است از :

  • لوگو
  • نشانه ها و علائم
  • وبسایت ها و اپلیکیشن های موبایل و کامپیوتر
  • صفحه آرایی مجلات و کتاب ها
  • طراحی گارت های ویزیت
  • ست های اداری
  • جلد کتاب ها و مجلات
  • بسته بندی و برچسب محصولات
  • اینفوگرافیک ها
  • طراحی پوستر و اعلامیه ها
  • رابط کاربری نرم افزار ها

اهمیت طراحی گرافیک فقط به موارد بالا خلاصه نمیشود ؛ بلکه خیلی بیشتر در دنیای امروزی کاربرد دارد و لازم است .

گرافیک با اضافه کردن عناصری ماند رنگ ، شکل ، خط و خلاقیت به زندگی ما باعث جذاب تر شدن معنا و مفهوم زندگی شده است .

برای طراحی گرافیک چه مهارت هایی لازم است ؟

برای طراحی گرافیک به مهارت هایی برای یادگیری اصول گرافیک نیاز دارید که در ادامه به آن ها اشاره میکنیم .

تسلط روی نرم افزار های Adobe

نرم افزار های شرکت Adobe برای طراحان گرافیک بسیار مهم و کاربردی و ضروری است . برای یادگیری کار با این نرم افزار باید در دوره های تخصصی شرکت کنید . اگر در زبان انگلیسی مسلط هستید و با اصول اولیه کامپیوتر آشنایی کامل و مناسبی دارید ، به شکل خودخوان هم میتوانید آن ها را یاد بگیرید .

ابزار هایی که باید برای طراحی گرافیک یاد بگیرید به صورت موردی در ادامه آمده است :

  • Photoshop : برای خلق تصاویر و هنر های بصری خلاقانه و جذاب .
  • Illustrator : خلق تصاویر یا تایپوگرافی متنوع و خلاقانه به کمک اشکال و خطوط .
  • After Effects : ویرایش تصاویر در یک محیط حرفه ای برای طراحی دقیق تر و عمیق تر .
  • Premier : به حرکت در آوردن تصاویر و نمایش به صورت انیمیشن .
  • Audition : اضافه کردن صدای با کیفیت به تصاویر طراحی شده .
  • XD : طراحی رابط کاربری وب سایت ها و اپلیکیشن ها .
  • Indesign : مخصوص صفحه آرایی کتاب ها و مجلات .

طراحی گرافیکی با موبایل

تلفن همراه در دنیای امروز تبدیل به یکی از پر استفاده ترین وسایل در زندگی مردم سر تا سر جهان است . این ابزار کوچک همه ی کار های مردم را انجام میدهد و قطعا یکی از کارهایی که میتواند انجام دهد طراحی گرافیک است .

شما می توانید با کمترین امکانات و در هر زمان و در هر مکان تلفن همراه خود را بردارید و با آن شروع به ساخت و ویرایش یک عکس یا فیلم کنید .

ابزار ها و برنامه هایی که برای طراحی عکس و طراحی گرافیک با تلفن همراه وجود دارند ، قطعا کیفیت برنامه های گرافیکی کامپیوتر و سیستم عامل ویندوز و مک را ندارد اما می توان با همین تلفن همراه ساده نیاز های گرافیکی خود را بر طرف کرد .

برخی از ابزار هایی که می توان با کمک آن با تلفن همراه طراحی گرافیکی انجام داد را در زیر برایتان معرفی کرده ایم .

Ibis Paint X این برنامه یکی از بهترین و محبوب ترین برنامه ها در دسته بندی نقاشی و طراحی برای اندروید است که در فروشگاه Google play و مارکت های دیگر موجود است . یکی از مهم ترین نته ها در مورد این برنامه ، رایگان بودن آن است . برنامه Ibis Paint X برای تامین نیاز های حوضه نقاشی شما ، با توجه به ویژگی ها و امکانات مناسب و کارآمد ، کاملا مناسب است ؛ با بیش از 100 نوع ابزار نقاشی و طراحی شمال سایه ، برس ، شکل های طراحی و بسیاری از ابزار های دیگر که به شما به صورت کاملا رایگان ارائه میکند .

MediBang Paint

یکی از بهترین و پیشرفته ترین برنامه در حوضه نقاشی و طراحی به شمار میرود ؛ به طوری که این برنامه را با فوتوشاپ برابری میدهند . این برنامه نیز مانند برنامه قبلی در فروشگاه رسمی گوگل و فروشگاه های دیگر موجود است . این برنامه امکانات بسیار زیاد و کاربردی به شما ارائه میکند ؛ به طوری که بیش از 100 ابزار و امکانات فقط در قسمت نقاشی خود دارد .

به دلیل امکانات و گزینه های زیاد این برنامه که MediBang Paint را برنامه ای حرفه ای میسازد ، شاید در ابتدای کار با آن ، کمی گیج و سردرگم شوید ؛ ولی با گذشت زمان و کار کردن با برنامه ، کار برای شما راحت تر میشود .

RoughAnimator

این برنامه در لیست های ارزیابی در فروشگاه ها رتبه و مکان و مقام نسبتا خوبی دارد . این برنامه به طور گسترده ای برای ایجاد انیمیشن ها و پویانمایی ها ، GIF ها و موارد دیگر استفاده میشود . اگر به ساخت انیمیشن و پویانمایی با تلفن همراه خود علاقه دارید ، RoughAnimator به شما بسیار پیشنهاد میشود . این برنامه را میتوانید از هر فروشگاه یا مارکتی که میخواهید دانلود و نصب کنید و از آن استفاد کنید .

PaperOne

این برنامه مانند برنامه های قبل ، از بهترین های طراحی و نقاشی با تلفن همراه است ؛ اما تفاوتی که دارد ، این است که کار با این برنامه بسیار بسیار راحت است ؛ به طوری که اگر دانش کافی از طراحی نداشته باشید ، به راحتی میتوانید با این برنامه به طراحی و ویرایش عکس بپردازید . برنامه PaperOne هم مثل باقی برنامه ها در فروشگاه گوگل و دیگر فروشگاه ها موجود است و میتوانید از آن استفاده کنید .

SketchBook

این برنامه بیشتر به داشتن براش های مختلف و متنوع و زیاد معروف است .

این برنامه با ارائه ویژگی ها و امکانات متنوع و متعدد ، میتواند انتخاب خوبی برای شما برای نقاشی و طراحی با موبایل باشد .

از بارز ترین و مهم ترین ویژگی های این برنامه ، این است که کاربران میتوانند تا حداکثر سه لایه ، شش حالت ترکیبی و تا 250 درصد زوم هنگام طراحی داشته باشند ؛ که میتواند بسیار کارآمد و خوب برای یک برنامه طراحی موبایل باشد .

Infinite Design

این برنامه یک نرم افزار گرافیکی برداری (وکتور) برای اندروید است که یکی از پرکاربرد ترین ها در حوضه طراحی با تلفن همراه است .

این برنامه مثل برنامه های قبل که در بالا معرفی کردیم ، رایگان نیست ؛ اما نسخه رایگان آن امکانات خیلی خوبی ارائه میدهد . به شما پیشنهاد میشود ابتدا از نسخه رایگان این برنامه استفاده کنید ؛ نسخه رایگان Infinite Design امکاناتی نظیر بوم های نامحدود ، لایه های نامحدود و موترد دیگر در اختیار شما قرار میدهد .

میتوان گفت اصلی ترین تفاوت نسخه رایگان و پولی این برنامه در فرمت ها و حالت های ذخیره عکس است ؛ در نسخه رایگان شما میتوانید فقط به صورت JPEG ذخیره کنید ؛ ولی در نسخه کامل و غیر رایگان این برنامه شما میتوانید عکس ها و طرح های خود را به صورت  PSD، PNG و SVG ذخیره کنید .

برنامه ها و نرم افزار هایی که در حوضه طراحی گرافیکی و نقاشی برای موبایل وجود دارند ، بسیار بسیار زیاد هستند که در بالا چند مورد از بهترین های این حوضه را به شما معرفی کردیم . با یک جستجو ساده در فروشگاه های موجود برای تلفن همراه ، میتوانید موارد بیشتر و کارآمد تر برای خود را پیدا کنید .

در این مطلب ، شما را با طراحی گرافیک ، طراح گرافیک ، مهارت هایی که به شما کمک میکند گرافیست خوبی باشید ، طراحی گرافیکی با تلفن همراه هوشمند و برنامه هایی که به شما کمک میکند با موبایل راحت تر طراحی کنید آشنا کردیم و معرفی کردیم .

امیدوارم این مطلب برای شما مفید و کارآمد بوده باشد .

با تشکر از توجه شما .دیزاین موج

جستجو مطالب
جستجو کردن
جدیدترین مطالب
عضویت در خبرنامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

آدرس:

رسالت، خیابان هنگام، دانشگاه علم و صنعت

شماره تماس:

09362096232

پست الکترونیک:

info@designmoj.com

ثبت نام یا ورود
همین الان، اطلاعات خود رو وارد کنید و وارد سایت شوید