ویروس کامپیوتری☠🦠🦟

تعریف ویروس کامپیوتری

ویروس کامپیوتری یک برنامه مخرب است که برای انجام فعالیت های مخرب در یک دستگاه استفاده می شود.

 فعالیت مخرب کد می‌تواند به سیستم فایل محلی آسیب برساند، داده‌ها را سرقت کند، سرویس‌ها را قطع کند، بدافزار اضافی را دانلود کند، یا هر اقدام دیگری که توسط نویسنده بدافزار در برنامه کدگذاری شده است.

بسیاری از ویروس ها وانمود می کنند که برنامه های قانونی هستند تا کاربران را فریب دهند تا آنها را روی دستگاه خود اجرا کنند و بار ویروس رایانه را تحویل دهند.

هدف ویروس کامپیوتری  ایجاد اختلال در سیستم ها، ایجاد مشکلات عملیاتی عمده و منجر به از دست دادن و نشت داده ها می شود. نکته کلیدی که باید در مورد ویروس های کامپیوتری بدانید این است که آنها برای پخش در برنامه ها و سیستم ها طراحی شده اند.

ویروس کامپیوتری معمولاً به یک فایل میزبان اجرایی متصل می‌شوند، که منجر به اجرای کدهای ویروسی آنها هنگام باز شدن یک فایل می‌شود.

سپس کد از طریق شبکه‌ها، درایوها، برنامه‌های اشتراک‌گذاری فایل یا پیوست‌های ایمیل آلوده از سند یا نرم‌افزاری که به آن متصل شده است پخش می‌شود.

علائم رایج ویروس کامپیوتری

یک ویروس کامپیوتری به احتمال زیاد بر دستگاهی که در آن قرار دارد تأثیر نامطلوبی خواهد گذاشت و ممکن است از طریق علائم رایج کاهش عملکرد قابل کشف باشد، از جمله:

سرعت سیستم

یک سیستم کامپیوتری که کندتر از حد معمول کار می کند یکی از رایج ترین علائم ویروسی بودن دستگاه است.

 این شامل کندی خود سیستم و همچنین برنامه ها و رنج سرعت اینترنت است. اگر رایانه ای برنامه ها یا برنامه های قدرتمندی را نصب نکرده باشد و به کندی کار کند، ممکن است نشانه آلوده بودن آن به ویروس باشد.

پنجره پاپ آپ

پنجره‌های پاپ‌آپ ناخواسته که روی رایانه یا مرورگر وب ظاهر می‌شوند، نشانه‌ای از یک ویروس رایانه‌ای هستند. پاپ‌آپ‌های ناخواسته نشانه‌ای از بدافزار، ویروس یا  نرم‌افزار جاسوسی  است که بر دستگاه تأثیر می‌گذارد.

برنامه های خود اجرا

اگر برنامه های رایانه ای به طور غیرمنتظره ای به خودی خود بسته شوند، احتمال اینکه نرم افزار به نوعی ویروس یا بدافزار آلوده شده باشد بسیار زیاد است.

 یکی دیگر از شاخص های ویروس زمانی است که برنامه ها در هنگام انتخاب از منوی Start یا نماد دسکتاپ آنها بارگذاری نمی شوند.

حساب ها در حال خروج از سیستم

برخی از ویروس ها به گونه ای طراحی شده اند که برنامه های خاصی را تحت تأثیر قرار دهند، که یا باعث از کار افتادن آنها می شود یا کاربر را مجبور می کند تا به طور خودکار از سرویس خارج شود.

از کار افتادن دستگاه

از کار افتادن سیستم و بسته شدن غیرمنتظره خود کامپیوتر از نشانه های رایج ویروس کامپیوتری هستند.

ویروس کامپیوتری باعث می‌شوند رایانه‌ها به روش‌های عجیب و غریب مختلفی عمل کنند، که ممکن است شامل باز کردن فایل‌ها توسط خود، نمایش پیام‌های خطای غیرمعمول یا کلیک کردن بر روی کلیدها به صورت تصادفی باشد.

ایمیل های انبوه از حساب ایمیل شما ارسال می شود

ویروس کامپیوتری معمولاً از طریق ایمیل پخش می شوند. هکرها می توانند از حساب های ایمیل دیگران برای انتشار بدافزار و انجام حملات سایبری گسترده تر استفاده کنند.

 بنابراین، اگر یک حساب ایمیل، ایمیل هایی را در صندوق خروجی ارسال کرده باشد که کاربر ارسال نکرده است، این می تواند نشانه ویروس کامپیوتری باشد.

تغییرات در صفحه اصلی شما

هر گونه تغییر غیرمنتظره در رایانه،مانند اصلاح صفحه اصلی سیستم شما یا به روز رسانی تنظیمات مرورگر، نشانه وجود ویروس رایانه ای در دستگاه است.

ویروس کامپیوتری چگونه حمله می کنند و منتشر می شوند؟

در روزهای اولیه کامپیوترها، ویروس ها بین دستگاه ها با استفاده از فلاپی دیسک پخش می شدند. امروزه، ویروس‌ها هنوز از طریق دیسک‌های سخت و دستگاه‌های گذرگاه سریال جهانی (USB )قابل انتشار هستند، اما به احتمال زیاد از طریق اینترنت بین دستگاه‌ها منتقل می‌شوند.

ویروس کامپیوتری را می‌توان از طریق ایمیل پخش کرد، حتی برخی از آنها می‌توانند نرم‌افزار ایمیل را ربوده و خودشان منتشر شوند.

برخی دیگر ممکن است به نرم‌افزار قانونی، در بسته‌های نرم‌افزاری متصل شوند یا کد را آلوده کنند، و سایر ویروس‌ها را می‌توان از فروشگاه‌های برنامه‌های کاربردی در معرض خطر و مخازن کد آلوده دانلود کرد.

یکی از ویژگی‌های کلیدی هر ویروس کامپیوتری این است که به قربانی نیاز دارد تا کد یا بار خود را اجرا کند، به این معنی که برنامه میزبان باید در حال اجرا باشد.

انواع ویروس های کامپیوتری

انواع مختلفی از ویروس های کامپیوتری وجود دارد که می توانند دستگاه ها را آلوده کنند. در این بخش حفاظت از ویروس های کامپیوتری و نحوه خلاص شدن از شر ویروس های کامپیوتری توضیح داده شده است.

ویروس مقیم

ویروس ها با آلوده کردن برنامه های کاربردی روی کامپیوتر میزبان خود را منتشر می کنند. یک ویروس مقیم این کار را با آلوده کردن برنامه‌ها در حین باز شدن توسط کاربر انجام می‌دهد. یک ویروس غیر مقیم می‌تواند فایل‌های اجرایی را زمانی که برنامه‌ها اجرا نمی‌شوند آلوده کند.

ویروس چند جانبه

یک ویروس چند بخشی از روش های متعددی برای آلوده کردن و انتشار در رایانه ها استفاده می کند.

معمولاً برای آلوده کردن هارد دیسک در حافظه رایانه باقی می‌ماند، سپس با تغییر محتوای برنامه‌ها، درایوهای بیشتری را آلوده می‌کند. این منجر به تاخیر در عملکرد و کم شدن حافظه برنامه می شود.

با باز نکردن پیوست‌ها از منابع نامعتبر و با نصب نرم‌افزار آنتی‌ویروس مطمئن، می‌توان از ویروس‌های چند جانبه جلوگیری کرد. همچنین می توان با تمیز کردن بخش بوت و کل دیسک کامپیوتر از آن جلوگیری کرد.

عمل مستقیم

یک ویروس اقدام مستقیم به حافظه اصلی رایانه دسترسی پیدا می کند و قبل از اینکه خودش را حذف کند، همه برنامه ها، فایل ها و پوشه های واقع در مسیر autoexec.bat را آلوده می کند. این ویروس معمولاً عملکرد یک سیستم را تغییر می‌دهد، اما می‌تواند تمام داده‌های روی دیسک سخت رایانه و هر دستگاه USB متصل به آن را از بین ببرد. با استفاده از اسکنرهای آنتی ویروس می توان از ویروس های اقدام مستقیم جلوگیری کرد. شناسایی آنها آسان است، مانند بازیابی فایل های آلوده.

رباینده مرورگر

یک رباینده مرورگر به صورت دستی تنظیمات مرورگرهای وب را تغییر می دهد، مانند جایگزینی صفحه اصلی، ویرایش صفحه برگه جدید و تغییر موتور جستجوی پیش فرض.

از نظر فنی، ویروس نیست زیرا نمی تواند فایل ها را آلوده کند، اما می تواند برای کاربران رایانه که اغلب نمی توانند صفحه اصلی یا موتور جستجوی خود را بازیابی کنند، به شدت آسیب می رساند.

همچنین می تواند حاوی نرم افزارهای تبلیغاتی باشد که باعث ایجاد پنجره های بازشو و تبلیغات ناخواسته می شود.

ربایندگان مرورگر معمولاً به نرم‌افزارهای رایگان و برنامه‌های مخرب از وب‌سایت‌ها یا فروشگاه‌های برنامه تأیید نشده متصل می‌شوند، بنابراین فقط از نرم‌افزارهای قابل اعتماد و نرم‌افزار آنتی‌ویروس قابل اعتماد استفاده کنید.

برای مطالعه بیشتر در این باره میتوانید به مقاله ما راجع به معرفی انواع ویروس های سیستمی و معرفی و کاربرد آنتی ویروس مراجعه کنید

جستجو مطالب
جستجو کردن
جدیدترین مطالب
عضویت در خبرنامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

آدرس:

رسالت، خیابان هنگام، دانشگاه علم و صنعت

شماره تماس:

09362096232

پست الکترونیک:

info@designmoj.com

ثبت نام یا ورود
همین الان، اطلاعات خود رو وارد کنید و وارد سایت شوید