اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی برای اطمینان از اینکه بازدیدکنندگان وب سایت در یک فضای محافظت شده و رمزگذاری شده هستند ساخته شده است.
این یک راه آسان برای نشان دادن به مشتریان بالقوه شما است که وب سایت و اطلاعات شما معتبر و ایمن است و شما قابل اعتماد هستید.
اینماد چیست؟
اینماد به واسطه مرکز توسعه تجارت الکترونیک و تحت نظر وزارت صنعت و معدن به فروشگاه های اینترنتی و بیزینس های آنلاین تعلق میگیرد.
این نماد برچسب دیجیتالی دارد و دارای شرایط و ضوابط مشخصی است. در واقع اینماد مجوزی برای فروشگاه های اینترنتی است و موجب قانونی شدن آن ها میشود. اینماد به شکل یک علامت در قسمت مشخصی از فوتر سایتهایی که از نظر قانونی فعالیتشان مورد تایید است به نمایش در میآید.
همه وبسایت ها با توجه به نوع کسب و کار و محتوایشان ، امکان دریافت نماد اعتماد الکترونیکی را دارند. وبسایت ها برای کسب اعتماد بیشتر مخاطب نسبت به برند خود، میتوانند اینماد دریافت کنند. هر سایت فروشگاهی که درگاه اینترنتی دارد به دلیل اینکه باید مورد تایید باشند، الزام به دریافت اینماد دارند.
مزایای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی
- نرخ تبدیل بالای مشتری
- نمایندگی آسان اعتماد و امنیت
- نرخ حفظ مشتری بالاتر
- تراکنش های پرداخت ناقص را کاهش می دهد
مزایای ذکر شده در بالا در خدمت بهترین منافع تجارت الکترونیک و وب سایت های بانکی است. اینها وب سایت هایی هستند که افراد اطلاعات کارت اعتباری خود را رمزگذاری می کنند و تراکنش های مالی را انجام می دهند.
استفاده از اینماد در سایت، ایده امنیت را برای بازدیدکنندگان وب سایت شما تقویت می کند که منجر به تراکنش های موفق می شود.
انواع مختلف اینماد
در حال حاضر نماد یک ستاره و دو ستاره داده میشود.
اینماد دو ستاره بالاترین درجه اعتماد خرید اینترنتی برایکسب و کار آنلاین میباشد. عدد ستارههای بالاتر نشان میدهد سطح اعتماد بالاتر و کیفیت بهتر عملکرد وب سایت است.
دو ستاره تا الان بالاترین درجه قابل اعطا از سمت وزارت صنعت، معدن و تجارت در ایران است.
برای گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی دوستاره چک لیستی از سمت اینماد ارائه میشود که باید تکمیل شود و لازمه آن داشتن گواهینامه امنیتی SSL است.
تفاوت انواع اینماد
تنها تفاوت نماد تک ستاره و دو ستاره در دارا بودن گواهینامه SSL است. نماد اعتماد الکترونیکی دو ستاره به معنی این است که نه تنها وبسایت شما معتبر است، بلکه از لحاظ امنیتی هم در سطح بسیار بالایی قرار دارد.
شرایط دریافت نماد اعتماد الکترونیکی
برای تهیه نماد اعتماد الکترونیکی اول باید یک سایت فروشگاهی داشته باشید. یعنی در سایت خود باید حداقل یک محصول داشته باشید تا امکان ثبت سفارش و افزودن به سبد خرید را داشته باشد.
لزوما باید محصولی که در سایت وجود دارد، قیمت و توضیحات کاملی داشته باشد. همچنین اینماد به نام مالک دامنه ثبت میشود.
اگر کاربر حقیقی باشید نماد نیز به شکل حقیقی صادر میشود و باید حداقل ۱۸ سال داشته باشید. اما در اگر کاربر حقوقی باشید، اینماد به اسم شرکت و یا مدیرعامل شرکت صادر میشود.
هم اکنون نماد اعتماد به مدت دوسال به کاربران ارائه میشود، و پس از دوسال امکان تمدید دوباره آن وجود دارد.
نحوه گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی

۱٫ ثبت نام در سامانه اینماد
به صفحهی ثبت نام به نشانی https://reg.enamad.ir/Panel وارد شوید. روی ایجاد حساب کاربری کلیک کرده تا فرم ثبت نام را مشاهده کنید.
در صورتی که شرکت شما ثبت شده باشد میتوانید نوع شخصیت حقوقی را انتخاب کنید در غیر این صورت شخصیت حقیقی را انتخاب نمایید.
اطلاعات شخصی را تکمیل و برای ورود خود یک شناسه کاربری و رمز عبور معین کنید. این شناسه و رمز را برای ورود به سامانه ذخیره کنید.
گزینه سفارش گیری آنلاین و دریافت هزینه را فعال کنید و بعد تایید را بزنید.
حالا یک ایمیل فعال سازی ارسال میشود به آن مراجعه و روی لینک فعال سازی کلیک کنید. حال شناسه کاربری شما تایید شده و از این به بعد میتوانید با نام کاربری و رمز عبوری که تعیین کرده بودید وارد شوید.
۲٫ تکمیل اطلاعات در پنل کاربری
در پنل کاربری اینماد از قسمت سمت راست روی تکمیل اطلاعات و سپس تکمیل فرم اطلاعات کلیک کنید.

در فرمی که به شما نمایش میدهد ،اطلاعات هویتی، محل سکونت و اطلاعات تماس شما پرسیده میشود.
سپس در این بخش باید مدارک مورد نیاز را آپلودکنید. عکس کارت ملی و صفحه اول شناسنامه اجباری است.
حال از قسمت تکمیل اطلاعات وارد زیرمنوی احراز اطلاعات شوید. در این مرحله برای تایید تلفن همراه کد خواسته شده را به شمارهی خواسته شده پیامک بزنید. این کار باید با همان شماره همراهی باشد که در ابتدای مرحلهی ۲ در فرم اطلاعات وارد کردهاید.
برای کسب تلفن ثابت هم با شمارهی خواسته شده تماس بگیرید. پس از گذشت حدود ۱۰ دقیقه این بخش برای شما سبز شده و احراز شما گزارش داده میشود.
۳٫ افزودن کسب وکار
وارد منوی کسبوکار و افزودن دامنه شوید. اطلاعات کسب و کار خود را به دقت وارد کنید.
افزودن کسبوکار در سامانه اینماد
در قسمت اعتبارسنجی آدرس یک آدرس از نشانی کسبوکار خود یا محل زندگیتان را از سامانه شهروند رهگیری کنید.
برای اینکار روی دکمهی نارنجی کلیک کرده وارد سامانهی شهروند شوید آدرس دقیق خود را وارد کنید و پس از پرداخت مبلغی به صفحهی اینماد رفته و کد ۱۰ رقمی رهگیری آدرس را وارد کنید.
از طریق پست بسته ای برایتان ارسال میشود که از درستی اطمینان آدرس وارد شده اطمینان حاصل شود.
در پایان همین صفحه از شما یک نام کاربری و رمزعبور خواسته میشود. یک نام کاربری و رمزعبور در سایتتان ایجاد کنید و آن مشخصات را در آخرین فیلدهای این صفحه بنویسید.
مسئولین اینماد با این نام کاربری و رمزعبور مراحل خرید را در وبسایت شما مورد بررسی قرار میدهند.
۴٫ تکمیل اطلاعات کسب وکار و فرستادن آن به کارشناس
خب حالا وارد کسب وکار قسمت مدیریت کسب وکار شوید سپس گزینهها را تکمیل کنید.
افزودن کسبوکار
پس از تکمیل فرمهای قسمت لیست خدمات و مجوزها، کامل کردن فرم نظر سنجی، کسب اطلاعات کسبوکار گزینهی ارسال پرونده برای بررسی کاشناس هم باز میشود.
روی آن کلیک کنید. سپس روی چک لیست کلیک کرده و تمام موارد خواسته شده را در وبسایت خود پیاده کنید.
تکمیل اطلاعات
به طور مثال شما نیاز دارید در وب سایت خود یک برگه ایجاد کنید که راههای ارتباطی داشته باشد و اسم این صفحه را درج شکایات بگذارید.
پس از تایید و ارسال چک لیست به کارشناس دیگر باید منتظر بررسیهای کارشناس باشید و این بررسی به طور معمول در کمتر از سه روز انجام میشود.

اگر کارشناس تایید کند در همین بخش گزینهی تعهدنامه ظاهر میشود که پس از تعهد و پرداخت مبلغ میتوانید کد و لوگوی نماد الکترونیک را دریافت کنید.