ارز دیجیتال

bazararz

ارز دیجیتال یا رمز ارز شکل دیگر و خاصی از پول است که بر پایه علم و دانش رمز نگاری به وجود آمده و ایجاد شده است .

این نوع ارز که امروزه بازار بسیار داغ و پر طرفداری دارد ، برای استفاده و بهره مندی از ویژگی های اساسی و مهم ماند غیر متمرکز بودن ، شفافیت تغییر ناپذیر بودن از بلاک چین استفاده میکنند .

کریپتوکارنسی ها (Crypto Currency) یا همان ارز های دیجیتال همانند دلار و ریال پول ها و ارز هایی هستند که با سازوکار و کاربرد های مختلف ایجاد و توزیع میشوند . فرآیند خلق و بوجود آمدن برخی ارز ها مانند بیت کوین (Bit Coin) با ماینینگ انجام میشود و برای تعدادی دیگر از آنها ، تمامی سکه ها از قبل به صورت استخراج شده و به زبان ساده آماده در شبکه در اختیار کاربران قرار میگیرند .

تاریخچه ارز دیجیتال

بسیاری از افراد بر این باورند که بیت کوین اولین ارز دیجیتالی است که به صورت حقیقی منتشر شد . این ایده در وایت پیپر (White Paper) و در سال 2008 تحقق یافت و بیت کوین منتشر شد و اولین سکه های بیت کوین در سال 2009 استخراج یا به اصطلاح ماین شد .

هر چند بیش از بیت کوین افراد زیادی در تلاش ساخت و ایجاد رمز ارز کرده بودند که به دلایل مختلف شکست خوردند .

وایت پیپر چیست  ؟

وایت پیپر در معنای لغوی فارسی به معنای اوراق یا ورقه های سفید است ، در اصل به گزارشی کامل و جامع از عملکرد یک پروژه یا طرح و مشکلی که حل می کند اشاره دارد و فقط محدود به دنیای ارز های دیجیتال و رمز ارز ها نیست ؛ اما امروزه از این اصطلاح در فضای بلاک چین و ارز های دیجیتال بسیار استفاده میشود .

شکل گیری ارز دیجیتال

ایده شکل گیری رمز ارز ها از دو مشکل اساسی و بزرگ (اعتماد به شخص ثالث) و (دوباره هزینه کردن) ریشه و نشات میگیرد .

هنگامی که شما برای انتقال پول و ارز خود و نگه داری آن به بانک مراجعه میکنید ، در واقع به بانکی که مراجعه میکنید ، اعتماد کرده اید .

اگر بخواهیم به صورت کلی به ماجرا نگاه و تامل کنید ، متوجه این میشوید که اعتماد کردن برای پیش بردن بسیار زیادی از کار هایتان بسیار ضروری است .

مشکل دوبار خرج کردن و دوباره هزینه کردن در سیستم های مالی که توسط سرور های مرکزی با بررسی موجودی ها حل شده بود ، جلوی افراد را از هزینه کردن دوباره مقدار معینی سرمایه را می گرفت .

این راهکار و ایده به صورت غیر متمرکز در بیت کوین ارائه شد و تمامی افراد و کاربران با بررسی تاریخچه تراکنش ها می توانند از تقلب کردن سایرین افراد جلوگیری کنند .

بیت کوین به عنوان اولین پول الکترونیکی و ارز دیجیتال عرضه شد که توانست مسئله دوباره خرج کردن و اعتماد را حل کند و موفقیت خوبی در این زمینه کسب کرد . با این کار ، کاربران دیگر برای انتقال و نگه داری به سازمان ، شخص ، بانک و یا گروهی اعتماد کنند .

مسئله اعتماد ، نه تنها در حوضه انتقالات پولی و ارز ، بلکه در بسیاری از امورات دیگر برای انسان ها به یک دردسر و مشکل بزرگ تبدیل شده بود . برای همین سیستم عاری از اعتمادی که بیت کوین ارائه کرده بود ، در سایر فعالیت های انسانی نیز به کار گرفته و استفاده شد .

رفته رفته و به مرور زمان ارز های دیجیتال برای حل مشکلات مختلف و دغدغه های مختلف و متفاوت به وجود آمدند . به عنوان یک نمونه ، اتریوم خود را بستری برای توسعه برنامه های مختلف و اجرای قرارداد های مختلف و متنوع معرفی کرد ؛ یا اگر بخواهیم مثال دیگری در این زمینه بزنیم ، ریپل گزینه مناسبی است ؛ ریپل با نگاه خوشبینانه به بانک ها ، بر روی تجدید ساختار ارتباطات بین بانکی و ارائه سیستم پرداختی پر سرعت و کم هزینه متمرکز شد و میتوان گفت که در این امر موفق بوده و کار خود را به خوبی انجام داده است .

امروزه توکن های بسیار زیادی بر بستر ارز های دیجیتالی مانند ایاس ، ترون و اتریوم به وجود آمده اند که از قدرت بلاک چین های اصلی برای اجرای تراکنش هایشان استفاده میکنند .

بلاک چین چیست ؟

بلاک چین (Block Chain) به صورت لغوی به معنای زنجیره بلوک است ؛ اما در اصل نوعی سیستم ثبت اطلاعات و گزارش ها است .

تفاوتی که این سیستم با سایر سیستم ها دارد و میتواند باعث برتری این سیستم باشد ، این است که اطلاعات ذخیره شده روی این نوع سیستم ، میان همه اعضایی که در یک شبکه حضور دارند به اشتراک گذاشته میشود . علاوه بر این ، با استفاده از رمزنگاری و توزیع داده ها ، امکان حذف یا دستکاره اطلاعات ثبت شده و احتمال هک شدن تقریبا از بین میرود و به زبانی دیگر ، با این امکانات این بستر و سیستم از امنیت بالایی برخوردار است .

ماینینگ چیست ؟

عمل ماینینگ در کل به معنای استخراخ کردن است . از زمان های قدیم که کارگان با بیل و کلنگ به معادن میرفتند و حفاری میکردند تا مواد مورد نیاز را استخراج کنند ، تا امروزه که کاربران به وسیله چند CPU و GPU و Hard Disk میتوانند ارز دیجیتال که مهم ترین و معروف ترین آن بیت کوین است را استخراج کرد .

عمل استخراج یا ماینینگ ارز دیجیتال به فرآیند تایید تراکنش ها در شبکه میگویند که باعث میشود سکه جدید تولید شود و به وجود بیاید .

تفاوت ها و مقایسه ارز های دیجیتال و ارز های حقیقی

این دو ارز دیجیتال و حقیقی در بسیاری از موضوع ها تفاوت دارند  که در برخی قسمت ها رمز ارز ها ، و در برخی موضوع های دیگر ارز های حقیقی و پول های واقعی برتری دارند . در ادامه به چند مورد از این تفاوت ها اشاره میکنیم .

غیر قابل برگشت بودن تراکنش ها

این مورد را میتوان یکی از ویژگی های مثبت ارز های حقیقی به شمار آورد .

به این صورت که اگر در بانک ها و فرآیند انتقال وجه ، پولی را به اشتباه به حسابی اشتباه انتقال داده شود ، با طی کردن فرآیند و مراحل قضایی ، میتوان آن پول را به حساب اصلی برگرداند ؛ اما در ارز های دیجیتال اصلا اینطور نیست ؛

بدین معنا که اگر ارزی را به اشتباه انتقال دهید ، دیگر هیچ راهی برای بازگشت وجه نیست ؛ به بیانی دیگر با یک اشتباه ارز شما میسوزد و از بین میرود .

ناشناس و نیمه ناشناس بودن طرف معامله

یکی دیگر از این تفاوت ها ، این است که در معامله های رمز ارز ها ، اطلاعات شخصی برای طرف مقابل نشان داده نمیشود ؛ اما در انتقال وجه از طریق بانک ها ، اطلاعات گیرنده و فرستنده تقریبا نمایان میشود .

در معامله های دیجیتالی ، آدرس کیف پول ها که نقش شماره کارت یا شماره حساب را در حساب های بانکی ایفا میکند ، شامل اطلاعات هویتی کاربر نمیشود .

بلکه به جای شماره کیف پول که شامل اطلاعات هویتی کاربر است ، ادرسی که شمال عبارات ، حروف ها و اعداد تشکلیل شده است را به کاربر مقابل تحویل میدهد که تقریبا قابل شناسایی نیست ؛ شاید بتوان با رجوع به تراکنش های قبلی و پیدا کردن ادرس کیف پول ، آن شخص را شناسایی کرد .

البته برای این مورد ارز های دیجیتالی مانند مونرو ، گرین و زی کش وجود دارند که پیگیر گریز و حریم خصوصی محور طراحی شده اند که شناسایی هویت را بسیار سخت و تقریبا غیر ممکن می کنند .

جهانی بودن و مرزی و فرا مرزی بودن

در این مورد ارز های دیجیتال بسیار خوب عمل کرده است و از ارز های حقیقی پیشی گرفته است . به طوری که اگر کاربری بخواهد در سر تا سر جهان مقداری پول را جابجا کند ، ممکن است چند روز و یا حتی چند هفته طول بکشد ؛ ولی برای رمز ارز ها این طور نیست ؛ شما برای انتقال هر ارزی فقط چند دقیقه وقت لازم دارید که تراکنش خود را کامل کنید . میتوان گفت یکی از برتری های اصلی  ارز دیجیتال ، همین مورد فرامرزی بودن و انتقال ساده و سریع است .

امنیت

این مورد هم از علل های اصلی برتری رمز ارز ها از ارز های حقیقی است .

در معاملات ارز های دیجیتال ، از امنیت بسیار بالایی که توسط قدرت هش به اشتراک گذاشته شده توسط افراد (افرادی که در قسمت سیستم های اثبات کار فعالیت میکنند . ) تامین میشود ، استفاده میشود .

اما این امنیت در معاملات ارز های حقیقی ، در حقیقت اعتماد به بانک و کاربر مقابل است و اگر اشتباهی پیش بیاید یا دستکاری در روند انجام شود ، باید از راه قانونی پیش رفت و مراحل قانونی را باید پیش برد ؛ که این راه بسیار بسیار زمان بر است ؛ به همین دلیل ارز های دیجیتال در این قسمت برتری دارد .

انحصاری بودن

یکی دیگر از ویژگی ه و تفاوت هایی که کریپتوکارنسی ها را از ارز های حقیقی متمایز میکند ، انحصاری نبودن آن است .

برای اینکه یک کاربر بخواهد از شبکه ای یا بانکی و مانند این ها استفاده کند ، باید مجوز و اجازه بگیرد ؛ اگر مجوز صادر شد ، میتواند فعالیت و تراکنش خود را انجام دهد .

در صورتی که در رمز ارز ها اینطور نیست ؛ این بدین معنی است که اگر کاربر بخواهد از شبکه های کریپتوکارنسی های مختلف مثل اتریوم ، بیت کوین و …. استفاده کند ، دیگر نیازی نیست از فرد یا سازمانی اجازه و مجوز بگیرد .

علاوه بر این کاربر میتواند تمام تاریخچه تراکنش های خود را دانلود کند و بدون مجوز اقدام به ارسال یا دریافت ارز دیجیتال کند .

انواع ارز های دیجیتال

تمام ارز های دیجیتال به غیر از بیت کوین ، به دو دسته آلت کوین ها و توکن ها تقسیم میشوند

آلت کوین

آلت کوین یا همان کوین ارز هایی هستند که هر کدام برای خود بلاک چین بخصوص دارند . بخشی از آلت کوین ها از کد های اولیه بیت کوین به وجود آمده اند ؛ این نوع ارز ها را به اصطلاح فورکی از بیت کوین مینامند .

این ارز ها با اصلاحات و تغییراتی جزئی در متغیر هایی مانند الگوریتم استخراج ، زمان ایجاد بلاک ها ، تعداد سکه ها و غیره به وجود آمده و ایجاد شده اند .

برخی کوین های دیگر مثل ریپل ، اتریوم و ویوز و غیره شبکه خود را بدون استفاده از کد های بیت کوین ساخته اند . این بلاک پین ها بیشتر مواقع برای کاربرد هایی بیشتر از پول دیجیتال ایجاد شده اند .

توکن چیست؟

توکن ها دسته دیگری از رمز ارز ها هستند که بر بستر پلتفرم مانند ویوز ، ایاس و یا اتریوم ساخته میشوند . آن ها بلاک چین جدا و مختص خود ندارند و برای اجرای تراکنش های خود از قدرت بلاگ چین اصلی کمک می گیرند .

توکن ها طی عرضه اولیه سکه یا همان ICO ها در ازای تامین سرمایه جمعی به سرمایه گذاران اعطا میشوند . با توجه به این ماربرد از توکن ها ، نمیتوان گفت که توکن ها یک ارز هستند و کاربرد خودشان را دارند .

توکن ها خودشان به دو دسته توکن های اوراق بهادار و توکن های کاربردی تقسیم می شوند .

آیا میتوانیم به ارز های دیجیتال اعتماد کرد ؟

اعتماد ، اصلی ترین موضوع در این قضیه است و خوب طبیعی است که مردم و کاربران نگران این باشند که آیا میتوانند به رمز ارز ها اعتماد کنند یا خیر . در ادامه چند دلیل که باعث میشود که بتوان به کریپتوکارنسی اعتماد کرد را بررسی می کنیم .

  • تمایل به داشتن چیز های کمیاب
  • تاریخچه خوب
  • داشتن آینده بسیار خوب
  • افزایش ارزش با گذشت زمان

بسیاری دلیل دیگر وجود دارد که خیال شما را راحت راحت میکند ؛ شما میتوانید با مطالعه و تحقیق بیشتر به قابل اعتماد بودن این ارز پی میبرید .

ارز های دیجیتال معروف و محبوب

در حای حاضر بیشتر از 2000 رمز ارز در بازار وجود دارد که بیشتر آن ها پروژه های رها شده یا مرده هستند . در طول تاریخ 10 ساله ارز های دیجیتال ، بعضی از آنها از همان ابتدای ورود به این بازار جایگاه خود را پیدا کردند و در رده های بالای جدول ارزشمند ترین ارز ها حفظ کرده اند .

بیت کوین (Bit Coin)

بیت کوین که دیگر همه آن را میشناسند ، مشهور ترین ، ارزشمند ترین و قدیمی ترین رمز ارز به شمار میرود و از همان زمان تا همین الان در کانون توجهات قرار دارد . ساتوشی ناکاموتو در سال 2008 این ارز را به وجود آورد و از همان موقع تا الان رده اول را بین ارز های دیجیتال داشته است و تا به حال سقوطی نداشته است .

اتریوم (Ethereum)

ویتالیک بوترین در سال 2013 ایده اتریم را مطرح کرد . اولین سکه اتریوم در سال 2014 به دنیا عرضه شد و شبکه آن در ماه جولای سال 2015 راه اندازی شد . اتریوم از همان ابتدای عرضه با ایده های نوآورانه ظاهر شد .

رمز ارز پلتفرم اتریوم ، اتر (Ether) نام دارد و میتوان به کمک اتریوم توکن های مختلف ساخت .

ریپل (Ripple)

ریپل از پلتفرم های متن باز (Open Source)  به شمار میرود که برای انجام تراکنش های ارزان و سطحی و سریع طراحی شده است . این سیستم در سال 2012 ارزه شد و از ارز ها و واحد های پولی رایج در شبکه خود پشتیبانی میکند . ریپل تمرکز اصلی خود را روی همکاری با بانک ها و توسعه سیستم پرداختی خود قرار داده است . همچنین ریپل کوین خود را به نام اکس آر پی (XRP) عرضه کرده است .

لایت کوین (Light Coin)

هدف اصلی از ایجاد لایت کوین ، انجام هر چه سریعتر تراکنش ها بود که چارلی لی با اعمال تغییراتی در کد های اصلی بیت کوین ، این پلتفرم را عرضه کرد . این کریپتوکارنسی در بازار به نام نقره شناخته شده است و از قدیمی ترین آلت کوین ها به شمار میرود .

بیت کوین کش (Bit Coin Cash)

یکی از معروف ترین فورک های بیت کوین ، بیت کوین کش است که با تغییر در اندازه بلاک ها در سال 2017 به وجود آمده است . بیت کوین کش یک سال بعد از عرضه در سال 2018 به دو زنجیره ABC و SV تقسیم شد .

در حال حاضر زنجیره ABC به نام بیت کوین کش به فعالیت خود ادامه میدهد

چرا ارز های دیجیتال محبوب و معروف شدند ؟

در مورد ارز های دیجیتال صحبت کردیم و حالا شاید براتون سوال شده باشد که دلیل محبوبیت رمز ارز های چه چیزی میتواند باشد ؛

در ادامه عواملی که باعث محبوبیت این بازار و عرصه شده را بررسی میکنیم .

  • پر نوسان بودن بازار ارز های دیجیتال .

این بازار به دلیل نو پا بودن ، نوسانات زیادی دارد و ممکن است یکی از ارز ها در روز چند صد درصد رشد کند و یا زمین بخورد .

  • ایده های آزادی خواهانه .
  • تشویق سیستم های پرداختی به راستگویی .
  • به کارگیری علم رمزنگاری و غیر ممکن کردن تقلب در بازار .
  • کنار گذاشتن واسطه ها .

در این مطلب سعی داشتیم شما را با ارز های دیجیتال و بازار ارز دیجیتال و انواع و مزایای آن آشنا کنیم .

برای جمع بندی میتوان اینگونه گفت که بازار ارز های دیجیتال ، بازار آینده داری میتواند باشد و شما میتوانید با بررسی آمار و ارقام و نمودار های هر ارز ، خرید و فروش و تراکنش های موفقی داشته باشید . البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که باید مهارت های لازم برای بازار کریپتوکارنسی ها را باید کسب کنید (میتوانید با دیدن و استفاده از دوره آموزشی رایگان و غیر رایگان این مهارت ها را کسب کنید .)

امیدواریم این مطلب برای شما مفید باشد .

سپاس از توجه شما .

جستجو مطالب
جستجو کردن
جدیدترین مطالب
عضویت در خبرنامه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.

آدرس:

رسالت، خیابان هنگام، دانشگاه علم و صنعت

شماره تماس:

09362096232

پست الکترونیک:

info@designmoj.com

ثبت نام یا ورود
همین الان، اطلاعات خود رو وارد کنید و وارد سایت شوید